Ürgüp’ün eskiyen alt yapısını değiştirmekte kararlı olan Ürgüp Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda su şebekesinin tamamını yenilemesinin ardından bugünde Ürgüp’ün 120 km’lik kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için imzaları atarak yer teslimi yaptı.

İller Bankası ile Ürgüp Belediyesi ortaklığı ile başlanan projede daha önce yapılan bir ihale iptal edilmiş, süreç biraz uzamıştı. Bugün itibarıyla 18 Milyon TL yaklaşık maliyeti bulunan işin anlaşması ve protokolü imzalandı.

Yer teslimini yaparak sözleşmeyi belediye adına imzalayan Ürgüp Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, "Ürgüp için çok önemli bir proje daha bugün itibarıyla başlıyor, Ürgüp tarihi günlerinden birini daha yaşıyor, İnşallah, su şebekemiz gibi titizlikle kanalizasyon şebekemizde yenilenecek, altyapı projelerimizin son ayağı olan kanalizasyon şebekemizde yenilendiğinde Ürgüp’ün altyapısı tamamen yüzyıllarca sorunsuzca kullanmak için hazırlanmış olacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği olanları kutluyor, yüklenici firmalarımıza kolaylıklar diliyor, Ürgüp’lü vatandaşlarımıza bugüne kadarki çalışmalarımıza gösterdikleri hoşgörü ve sabır için teşekkür ediyor, Kanalizasyon inşaatımız sırasında da vereceğimiz rahatsızlık nedeniyle özür diliyor, geleceğimiz için bu yatırımlara biraz daha sabır göstermelerini rica ediyor ve hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Altyapı ve inşaat sektöründe İmza attıkları pek çok büyük ve önemli projelerle kalitesini ispat eden Tek İmaş AŞ ile KMS Proje İnşaat ve Müşavirlik Ltd. Şti. iş ortaklığı, yılların verdiği tecrübeyle Ürgüp’ün kanalizasyon işine başlamaya hazır olduklarını ifade ederek şirketleri adına imzaları atarak Ürgüp için hayırlı olsun dediler.