Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği görevlilerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucu, Ürgüp İlçe merkezinde bulunan umuma açık yerlerde İ.Z. isimli erkek şahıs ile yabancı uyruklu R.M. isimli hayat kadınının erkek müşterilere para karşılığında hayat kadını ayarlayarak fuhşa aracılık yaptıkları ve yaşı küçük T.B. isimli kız çocuğunu fuhşa teşvik ettirdikleri tespit edilmiştir.

            Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileriyle koordineli olarak 05.08.2014 tarihinde Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğünce şüphelilere ait üç adrese eş zamanlı baskın yapılmıştır. Bu baskında görevli Polis Memurları seri numaraları önceden alınmış parayla müşteri rolünde fuhşa aracılık yapan İ.Z. isimli şahıs ve yabancı uyruklu R.M. isimli hayat kadını ile fuhuş pazarlığı yaptıktan sonra görevlilerce önceden belirlenen bağ evinde suçüstü yakalanmışlardır.

            Yapılan operasyonda konu ile ilgili ikisi bayan ikisi erkek olmak üzere toplam 4 kişi Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilmiştir .Getirilen şahıslardan bir bayan ifadesi alındıktan sonra salıverilmiştir. Şüphelilerde ait ikametlerde yapılan aralamalarda 15 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap, 1 adet sahte kimlik ve yaklaşık 2 gram ağırlığında toz haline getirilmiş uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirilmiştir. İkisi erkek biri bayan olmak üzere toplam üç şahıs İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgulanıp ifadeleri alındıktan sonra Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

            Görüştüğümüz yetkililer; bu ve benzeri suçlarla mücadelelerinin, halkımızın huzur içinde yaşamaları için etkin bir şekilde devam edeceklerini, Polis Halk ilişkileri kapsamında karşılıklı güven içerisinde işbirliğinin önemine vurgu yaparak vatandaşlarımıza suç ve suçlularla yapılan mücadelelerde bugüne kadarki desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirterek bu birlikteliğin devamı temenni etmişlerdir.

 

FİB Haber Merkezi olarak Ürgüp te asayiş ve güvenliğin teminindeki başarılı çalışmaları nedeniyle Ürgüp İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Zafer Akpınar ve Ürgüp ilçemiz görevlilerine yapmış olduğu desteklerden dolayı Nevşehir İl Emniyet Müdürümüz Sayın Metin Kalayoğlu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz...