Ürgüp’te dünden itibaren etkili olan kar yağışının ardından Ürgüp Belediyesi Ekipleri tarafından yapılan kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Ürgüp’te yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar iş makineleri yardımıyla temizlenirken, yayaların kullandığı kaldırımlarda da ekipler tarafından küreklerle temizlik çalışmaları yapıldı. Cadde ve sokaklarda iş makineleri yardımıyla karlar temizlendikten sonra tuzlama ve kumlama çalışmaları yapıldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız temizleme çalışmalarını denetleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Yıldız, Aksalur mahallesinin yolu dahil olmak üzere ana arterlerde kapalı bir yolun olmadığını belirterek "Bugün Cenab-ı Allah’a şükrediyoruz ki ilçemize çok güzel bir kar yağışı oldu. Bu kar yağışı çiftçilerimiz için büyük bir bereket. Ekiplerimiz kar yağmaya başladığı andan itibaren çalışmalara başladı.Tüm mahallelerimiz, ana caddelerimiz, bulvarlarımız ve ana sokaklarımız açıldı. Küçük tali sokakların açılma işlemleri de devam ediyor.” dedi.

Kar çalışmaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda kuşları unutmadıklarını belirten Başkan Yıldız, “ Ürgüp Belediyesi olarak kuşlar için yemleme çalışmaları yaparak onların da bu karda kışta aç kalmamasını sağlamaya çalıştık. Kent Park, Mehmet Akif Ersoy Parkı gibi yeşillik alanlara kuşlarımız için yemleme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Böyle bereketli ve bol yağışların devam etmesini dilediğini söyleyen Başkan Yıldız, “Bu yağışlar sebebiyle tabi ki yaşam normal hayat gibi olmuyor, her taraf bir anda açılamıyor. 31 tane mahallemiz ve yüzlerce sokağımız var. Önemli olan afet olmadan böyle bereketli güzel yağışların olması. Biz bir sıkıntı olmadan Allah’ın izniyle kar çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ana arterlerin ardından tali sokaklarımıza da girdik. Tabi buradaki vatandaşlarımız biraz bekliyor, bu konuda vatandaşlarımızın da biraz sabrını diliyoruz. Doğal olarak hepsi birden açılamıyor. Kar yağışı hem yoğun hem de hiç durmadı. Böyle güzel ve bereketli kar yağışları yeter ki her zaman olsun, biz ekibimizle birlikte çalışmaya her zaman hazırız. Operatörlerimize işçilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.