Uluer, turistleri taşıyan balonun düştüğü yerde gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza dolayısıyla son derece üzgün olduklarını söyledi.

20 yıldan bu yana Kapadokya bölgesinde güvenli sıcak hava balonculuğunun yapıldığını belirten Uluer, şunları kaydetti:

"Bu sabah erken saatlerde iki balonun havada çarpışması sonucu bir balonumuz sert iniş yapmıştır. Maalesef bir turistimiz vefat etti, pilot dahil 24 yaralı var. Pilotumuz sert iniş anında bütün güvenlik önlemlerini almıştır. Bir yaşlı turistin ilk belirlemelere göre, kalp krizinden öldüğü belirtildi. Ayağındaki kırık dışında vücudunda herhangi bir yara yok. Doktordan aldığımız bilgi bu yönde. Olaya anında müdahale edildi. Bize yardım eden tüm yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.

 Balon Kazasında Ölü Sayısı 2'ye Çıktı

Ürgüp'te sıcak hava balonunun düşmesi sonucu meydana gelen kazada, hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

 
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde sıcak hava balonunun düşmesi sonucu meydana gelen kazada, hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Kazada hayatını kaybedenlerin isimlerinin Mamima Ruzas (77), Maluiza Guvez (85) olduğu belirtildi.

Kazada yaralanan 23 kişinin tedavileri ise çeşitli hastanelerde devam ediyor.
 Olayın hemen sonrasında Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz,Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi olaya müdahale etti, gerekli tüm yardımları yaptı. Sağlık Bakanlığı hava helikopteri ve uçağı ile ambulansları kısa sürede olay yerine ulaştırdı."

Kapadokya'nın dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Uluer, "Sıcak hava balonculuğu da Kapadokya turizminin can damarları arasındadır. Türkiye'nin tanıtım materyallerinden de biridir. Bölgede son 20 yılda güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Günde binlerce kişi sıcak hava balonlarına binmektedir. Dünyanın en güvenli hava taşıtıdır. Bu kazadan dolayı çok üzgünüz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sıkı bir şekilde denetlemektedir. Bölgede bulunan bütün firmaların pilotları lisanslı, tecrübeli pilotlardır." açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı müsteşarı ile Sağlık Müdürlüğünden yetkililer balon kazasını incelemek üzere Nevşehir e geldiler….