Gülyüzü Eğitim ve Gençlik Derneği tarafından Ürgüp Belediyesi Sinema salonunda İdris Topçuoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı bir konferans düzenlenecek.

"Öğretmenliğe adanan koca bir ömür" Mahir İz hocanın hayatı, İdris Topçuoğlu tarafından katılımcılara anlatılacak. Gülyüzü Derneği, Ürgüp Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ürgüp Müftülüğü ortaklığı ile düzenlenecek konferans Ürgüp Belediyesi sinema salonunda 20 Şubat Cumartesi günü saat 19:30'da başlayacak.

Öğretmenliğe Adanmış Bir Ömür “Mahir İZ” konulu konferansta, öğretmenlik mesleğinin bir adanmışlık mesleği olduğu, Mahir İz Hoca’nın öğrencileri, eserleri ve hayatı örnek gösterilerek sunulacak.

“Ben ancak bir muallim/öğretmen olarak gönderildim.” diyen Sevgili Peygamberimiz’in izi ardınca yürüyen ve soyadı gibi, kendisinden sonrakilerin ardından yürüyeceği “İz” bırakan adanmış bir eğitimcidir Mahir İz Hoca.

Hani öğretmenler muma benzer ya, başkalarına ışık vermek için tüketirler kendilerini; işte öyle tüketmiştir Mahir İz de kendini, hayatını. Mermer için bir heykeltıraş ne ise, bir nesil için o olmuştur bu kutlu ve onurlu meslek sahibi müstesna insan. Gönüllere yağan bereketli bir yağmurdur o; insanların ellerinden tutan ve onları adım adım aydınlığa götüren bir rehberdir.