Ürgüp’te günün manevi açıdan en kıymetli ve en bereketli vaktinde , Kabetullah’ın şubesi olan camilere evlerimizi ve sıcak yataklarımızı bırakıp gelerek Peygamber Efendimizin sünnetini de idrak etme ve güne bereketli bir şekilde başlama adına düzenlenen “Sabah Namazı Buluşmalarına gün geçtikçe ilgi artıyor.

Sabah namazı için Karamanoğlu Camiine gelen cemaat önce okunan Kur’an-ı Kerimi dinliyor. Daha sonra Sabah namazını İmamla birlikte eda eden cemaat sabah namazının bitiminde İmam’ın yaptırdığı tesbihata katılıp, zikir programı ve ardından İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar tarafından yapılan hadis sohbetlerine katılıyor.

Peygamber Efendimizin "Sabah namazının iki rekât sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır. Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir." Hadisi şerifleri gereği Ürgüp’te Müslümanlar arasındaki manevi bağları güçlendirmek adına yapılan bu programa tüm Ürgüplüleri davet eden İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar katılımın fazla olması kendilerini sevindireceğini, bunun zevkine varanların da bir daha Sabah Namazını bırakamayacak kadar güzel bir duygu yaşayacaklarını ifade ettiler.

Daha sonra Camii çıkışında cemaate Çay, Simit ve çeşitli ikramlar yapılıyor, cemaat ise Ürgüp Müftülüğü tarafından düzenlenen Sabah Namazı Buluşmalarından duydukları memnuniyetlerini belirttiler.

Şerif Taşar Ürgüp'ten Bildiriyor...