Ürgüp’te Esbelli cami imamı, iftardan sonra çay içemedikleri gerekçesiyle Teravih Namazı'na gelemeyen vatandaşlara, namaz öncesi ve sonrası semaverle çay ikram ediyor.

İmamın yaptığı uygulama sayesinde evlerinde iftardan sonra yeterince çay içemediği için camiye gelemedğini söyleyen vatandaşların sayısı azaldı. Esbelli Camii'nde Teravih Namazı'na gelen vatandaşlara namaz öncesi ve sonrası semaver çayı ikramı yapılıyor.

Günü oruçlu geçiren ve çay içmeden duramayan cemaate de çözüm oldu. Vatandaşlar, İmamın camide kurduğu çay ocağı sayesinde namazdan önce ve sonra semaverde demlenen taze çayı içmenin keyfini çıkarıyor.

Cami cemaatinden Yavuz Ayhan, uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, "Çay bizim vazgeçilmez içeceklerimiz arasında.Sıcak çay teklifine hiçbir zaman hayır diyemeyiz. İftardan sonra evde ancak bir kaç bardak çay içebiliyorduk" dedi. Yavuz Ayhan, "Namazdan önce ve sonra çayımızı cami bahçesinde içiyor, cami cemaati arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Haber: Şerif Taşar