Açılışı Ürgüp Kaymakamı  Alper Balcı ve Nevşehir Halk Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir yaptı.

Sergiye bir çok sanat sever katılım gösterdi.

07.Ocak.2015 tarihine kadar izleyicilerine açık olan sergide minyatür, yağlıboya, ve rölyef olmak üzere toplam 50 resim sergilenmektedir.


SERGİ NASIL HAYATA GEÇTİ?


2013 Sonbaharında resim öğretmeni Cem KAHVECİ yönetiminde karakalemle başlayan resim çalışmaları, suluboya ve yağlıboya olarak 2014’te devam etmiştir. Resim Öğretmeni Mehtap ÖZTÜRK yönetiminde 2014 eylülünde başlayan yağlıboya çalışmaları da katılımcıların coşkusuyla sürmektedir.

Minyatürler El sanatları öğretmeni Pınar BAL ; rölyef dersleri ise El sanatları öğretmeni Nurcan TAYFUN tarafından verilmektedir.

Bu sergi, kurs öğretmenleri ve kurs arkadaşlarının E.Ülkü KAYA’nın çeşitli mekanlarda asılı yağlıboya resimlerinin toplanarak sergilenmesi arzularıyla hayata geçmiştir. Rapido, minyatür, yakma ve tablolarıyla sergiye teşvik ve katkı sağlamışlardır.

TABLOLAR

Karma Sergide yağlıboya tablolarla Osman Hamdi Beyin rölyef olarak yapılmış Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu E. Ülkü KAYA tarafından yapılmıştır.

Klasik Osmanlı Dönemi minyatür motiflerinin, Kapadokya’nın doğal ve kültürel görünümleriyle yeniden yorumlanması izleyicilerin ilgisini çektiği gibi otel duvarlarının dekorasyonuna çok uygun bir sanatsal unsur da yaratılmıştır.

Ressam Yaşar ALAN’ın rapido ile yaptığı Ürgüp Temenni, Burgut ve Kadı Kalelerinin 1919 yılında birarada görünümü hayranlık uyandıran bir yapıttır. Özellikle üç cm genişliğindeki bordürde halkın eski sosyal yaşamında üzüm sergisine gidiş, Büyük Mübadele gelen müslümanlar ve giden hristiyanların bağlantılı olarak verilmesi esere ayrı bir nitelik kazandırmıştır.



Sergiyi, 2013 ve 2014 yılında kurslara katılan çoğu emekli bayanların eserleri oluşturmuştur.