5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevreye yönelik projelerden 3 farklı İl Merkezi ve tek ilçe Ürgüp'te yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılacak.
İstanbul'da saat 11:00'de başlayacak Dünya Çevre Günü programına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katılacak. Programda konuşmaların ardından saat 12:00'de canlı bağlantılar başlayacak. 12:25'e kadar sürecek canlı bağlantılarla Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı yapılacak tesisleri görerek tesislerdeki açılışı bekleyen protokole hayırlı olsun dilekleri ile hizmete sunacak.
16.000 m² ‘lik yeşil alan tanzimi ve 400 m² lik kafeterya yapılması işi yaklaşık 2.504.816,22 TL'ye maloldu. Ürgüp Belediyesinin yaptığı ihaleyi alarak belirlendiği gibi 120 gün sürede işi teslim eden Ertunç Yardımcı & Yarımdağ İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapıldı.
Park içerisinde bulunan 400 m² lik kafeterya, Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan ihaleyi alan işletmeci tarafından hazırlıkları tamamlanarak hizmete açıldı.
Konuyla ilgili, tüm Ürgüplü vatandaşlarla Cumhurbaşkanı ile canlı yayında kucaklaşmaya parkın yapıldığı alana tüm vatandaşları davet ettiğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Park Düzenleme Projesi Ürgüp Koruma Amaçlı İmar plan hükümleri doğrultusunda doğal dokuya uygun olarak hazırlanmış, Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun onayı ile uygulamaya konulmuştur." Parkımız şanına yakışır bir açılış töreni ile vatandaşlarımızın kullanımına hazır” dedi.
Yıldız, 3 İl Merkezi ile birlikte Ürgüp'ü de programlarına alarak bizleri mutlu eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çevre Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye ve tüm emeği olanlara şükranlarımı sunuyorum dedi.
5 Haziran Pazar günü Saat: 11:00'de Çevre Yolu Kent Parkta başlayacak program, Canlı yayın bağlantısının ardından belediye tarafından yapılacak yemek ikramı ile sona erecek.