Ürgüpte toplanan un, patates, battaniye gibi insani ihtiyaçlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak için yola çıktı.

Diyanet Vakfı Ürgüp Şubesi Hatay Yolunda....

Şahinefendi Köyü imamı Mehmet Berat Tural ve İmam Sadullah Çalışkan Türkiye Diyanet Vakfı Ürgüp Şubesi olarak toplanan yardımları İHH ile işbirliği yaparak Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak üzere bugün yola çıktı.

Mehmet Berat Tural, yola çıkmadan kaleme aldığı yazısında yardımları ulaştırmakla ilgili şu satırları paylaştı.

"Kimse kusura bakmasın! Dünya yaşanacak bir yer değilse, onu asıl ve asil haline getirmek bizim vazifemiz.

Kimse kusura bakmasın! Bir yerde insanlar yok ediliyorsa siyasi tahliller ve eleştiriler sonraya bırakılmalıdır. Çünkü bombalarla oynayan çocuklara bunu izah edemezsiniz. Hele ki cennette her şeyi Allaha söyleyeceğim dediyse bu çocuk başımızda bela büyük demektir.

Biz bu borçla yaşamayalım diye… En azından bir kısmını ödeyelim diye yolda olmaya çalışıyoruz. Rabbimizin yardım ve bereketiyle güzel işlere de şahit oluyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Siz bu satırları okurken ya Ürgüpten Nevşehire yol alıyor olacağız diyanet vakfında topladığımız dualarla ihh Nevşehir deki duaları birleştirmek için veya Hatay reyhanlı sınırına gitmiş olacağız emaneti sahiplerine ulaştırmak ve yüzümüzdeki kızarıklığı azaltmak için. Ama döneceğiz.. ve inşallah daha büyük bir besmele çekeceğiz döndüğümüzde!

Biz Sadullah Çalışkan ile birlikte Hataya gidiyoruz emanetlerinizi teslim etmeye! Geleceğiz ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ne yapabilirisiniz? Bir çuval un bir battaniye alabilirsiniz mesela. Bir meselemiz olduğu da belli olur böylelikle. Çünkü bu hantallığımız bir meselemiz olmadığı ve ona göre yol haritası çizmediğimizden!"

Yolunuz açık olsun.

İyi İnsanlar iyiki var