Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Boyalı köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan pilav gününün bu yıl 11'incisi gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Boyalı pilav günü sabah saat 10:00 da başladı ve gün boyu çeşitli etkinliklerle devam etti.

Boyalı Köyü’nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bu yılda 11. si düzenlenen Boyalı Köyü Pilav Günü oldukça renkli geçti.

Boyalı Kamışlıyüz mevkiinde sabah saatlerinde toplanmaya başlayan Boyalı halkı ve Boyalı Köyü’nün dışında yaşayan Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelen yaklaşık 800 kişiye yakın hemşeri aileleriyle birlikte ağaçlık alanı doldurdu.

Organizesini Dernek Başkanı Zekai Ulusoy, Köy Muhtarı Osman Yiğin ve Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın üstlendiği pilav günü ve köy şenliği coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın da katıldığı şenlikte Boyalılılar doyasıya eğlendi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; Bu tür geleneksel organizasyonlarla köyden göç edenler ile köy halkının bir araya geldiğini, birlik ve beraberliğin pekiştiğini söyledi.

3 kazan etli nohut yahnisiyle, 3 leğen etli bulgur pilavının hazırlandığı piknikte, 1 traktör kasası dolusu da karpuz ikram edildi. Organize komitesi tarafından her şey en ince noktasına kadar düşünüldü. Programda çocuklar için ücretsiz 60 kilo dondurma ile sabah 10:00 dan akşam 18:00’e kadar çay servisi de yapıldı.

Müzikli eğlence ve çocuklar için ödüllü yarışmaların da yapıldığı köy gününde, dernek tarafından bağış da kabul edildi.