Ürgüp Belediyesi ve İller Bankası iş birliği ile başlanan toplam uzunluğu 120 km olan kanalizasyon şebekesi yenileme işi başarıyla devam ediyor.

Yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan projede 3 km 300’lük, 3 km 200’lük, 3 km de 800’lük kollektör hattının yapımı tamamlandı.

Mevsim şartları itibarıyla ekili olmaması nedeniyle tarım alanlarından başlanarak yerleşim alanları dışından ve yerleşimin az olduğu yerlerde çalışmalar devam ediyor.

5 ayrı ekip ile 5 ekskavatör, 8 JCB, 10 kamyon ve 50 kişilik ekiple saha çalışmaları sürdürülüyor.

Yeni terminal alanına kurulan şantiyede Ürgüp’ün kanalizasyon şebekesini yenileyen yüklenici firma çalışmalarına 370 evler, fatih mahallesi ve Evka mahallesi güzergahında devam edecek.

Ürgüp Belediyesi adına kontrol mühendisi olarak görev yapan İnan Coşkun, İller Bankası teknik şartnamesi ve yapım işleri genel teknik şartnameleri doğrultusunda çalışmaların başarıyla devam ettiğini belirterek, ana kanalizasyon şebekesinin tamamlanması ile su şebekesinin yenilenmesinde olduğu gibi kanalizasyon parsel bağlantılarının belediye imkanlarıyla yaptırılacağını söyledi.