Vahe Kılıçarslan'ın hazırlayıp sunduğu “Vahe ile Evdeki Mutluluk” bu hafta Peri Bacaları ile ünlü kentimiz Nevşehir’de... 

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göre kasabasında bulunan Ertaş Gruba ait Kapadokya Hill Butik Otel'e konuk olan Vahe Kılıçarslan ile Evdeki Lezzet proğramında Nevşehir yöresel yemek ve tatlıların tanıtıldığı çekimler yapıldı. 


Kıymetini Şimdi Daha İyi Anladım...!


Sn. Vahe Kılıçaarslan Star Tv’de yayınlanan “Evdeki Lezzet” programı çekimleri için Kapadokya Hill Hotel & Spa’yı tercih ederek, Kapadokya’nın ev lezzet kültürlerini Kapadokya Aşçılar birliği yönetim kurulu üyesi olan Tahir Özgen veya başka bir deyim ile otelimizin baş aşçısı ile sunuma çıkartmıştır.
Sn. Kılıçarslan’a Kapadokya hakkındaki özel düşüncelerini sorduk. Kapadokya’nın size doğma ve büyüme bir İstanbullu ve Cihangirli olarak en çok neyi özel kıldığını bizimle paylaşır mısınız? 

- Kapadokya’nın tarih ve kültürel olarak zengin bir yer olduğunun her zaman bilincindeydim, yalnız tüm bu duygu ve düşüncelerimi buraya gelerek pekiştirmem, Kapadokya’yı yerinde yaşamam ve doğal güzellikleri hissetmem faklı oldu.

Binlerce yıl geçmişi olan Kapadokya’nın peri bacaları yaşanmışlığı ifade ederek el işçiliği ile neler ortaya çıkarılabildiğini gördüm. Şu an kıyasladığım zaman şehirlerdeki binalar ve buralardaki yaşam tarzı arasında gördüğüm fark bana “beni” hatırlamamda yardımcı oldu. Resmen eski yaşanmışlığı gözler önüne seren bir başyapıt ile insanların şehirdeki yaşamlarının arasındaki farkı gördüm. Kapadokya insanı kendi çatısını kendi eli ile oyarak oluşturmuş ve aşkı ile yok olanı var etmiş.

- Tabi belirtmeden de geçemeyeceğim daha önce’den kaldığım Kapadokya içerisindeki oteller ile karşılaştırdığım zaman, Kapadokya Hill Hotel & Spa’nın taşlarla yapılan ahenkli görüntüsü ve renklerin uyumu beni çok şaşırttı. Odaların içerisinde bulunan taş işçiliği ve banyolar da bile düşünülmüş olan ince el işçiliği beni daha çok mest etti. Kapadokya’ya geldiğim zaman başka bir otelde kalacağımı zannetmiyorum. Şu an duygularımı yapılan mimari ile kıyasladığım zaman kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Kapadokya Hill Hotel & Spa ailesi olarak Vahe Kılıçarslan’a tercihi ve bize zaman ayırdığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Vahe ile Evdeki Mutluluk” Proğramı Kapadokya Hill'de Yöresel Lezzetlerimizi Tanıttı...



Otel Müdürü Tolga Elmastaşlı FİB Haber merkezimize yaptığı açıklamasında; "Vahe Kılıçarslan ile Evdeki Lezzet proğramında, Nevşehir'in Göre kasabasına özgü yöresel Çömlekte kuru fasulye, Nevşehir tavası, Testi kebabı ve ayva tatlısı otelimiz mutfağının ünlü ahçısı Tahir Özgen usta'nın hünerli ellerinden tarifleri anlatıldı" dedi. 

 Star TV, “Vahe ile Evdeki Mutluluk” programının sunucusu Vahe Kılıçarslan; Nevşehir denilince akla çömlekte kuru fasulyesi  geldiğini belirtirken, Burada yapılan Kuru Fasulye, Testi Kebabı ve Ayva tatlısına 10 üzerinden 10 olarak not verdi.

Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa ERTAŞ'ın ev sahipliğinde Kapadokya Hill Butik Otel'de gerçekleştirilen proğramda Nevşehir Kapadokya Bölgesi yöresel yemek ve tatlıların tanıtımı amaçlandı.

Çekimlerde Kapadokya Hill Otel Satış Pazarlama Müdürü Emrah DÜLGAR da yer aldı....

Proğram ilerleyen günlerde Star TV’de yayınlanacak.