Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, 3 Aralık 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Aktaş mesajında;

 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşturulması açısından önemlidir.
Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Hayatın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımını güçlendirecektir.
Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalı, engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir.
Engeli olan birey toplumla bağını koparmamalı, kendisi ve çevresiyle daima barışık olmalıdır. Sosyal yaşamdan kendini soyutlamamalıdır. Böylece başarıyı yakalamada kendi engelini aşmış olacaktır.
3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle, hemşehrilerimizi, engellilerimize karşı; daha bilinçli, daha duyarlı, daha sorumlu bir anlayışla, yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek, yaşamaya davet ediyor, bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.
 
                                                                                                          İlhami AKTAŞ
                                                                                                          Nevşehir Valisi