Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ mesajında: "Nevşehir Bakanlar Kurulu kararı ile 20 Temmuz 1954 tarihinde il olmuştur.
Kapadokya bölgesinin merkezi konumunda yer alan Nevşehir İlimiz hem tarihi süreçte bölgede egemen olan uygarlıkların bıraktığı zengin bir tarihi eser ve kültürel varlığa, hem de volkanik yapılarla çevrili olması nedeniyle oluşan eşsiz tabiat harikası güzelliklere sahip coğrafyaya sahiptir.
Sosyal barışı ile Türkiye’ye ve dünyaya model olmuş, ülkemizin kültür ve inanç turizminin merkezlerinden biri olan güzel ilimizde Nevşehirli olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız. Geçmişten gelen birikimi ile geleceğe doğru yürüyen ilimizin daha da gelişmesi, şehrimizin güzelleşmesi ve daha iyi yaşanabilir hale gelmesi için hep birlikte çalışacağız. İlimizin gelişmesi ve güzelleşmesi için, insanlarımızın daha gelişmiş ve modern bir şehirde yaşamalarını sağlamak adına biz de elimizden gelen gayreti gösterecek ve bu şehirde yaşayanlarla istişare içerisinde daha da ileriye yürüyeceğiz. Nevşehir için geçmişten bu yana gayret eden, çalışan herkese teşekkür ediyor, daha güzel günlerde birlikte olmayı diliyorum.
               Bugün Nevşehir’de olmaktan ve bu kadim şehre hizmet edecek olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek, Nevşehir’in il olmasının 63.kuruluş yıldönümünü kutluyor, Nevşehir’li hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.