İlk olarak Derinkuyu Kaymakamı Murat Öztürk’ü ziyaret ederek ilçe hakkında bilgiler alan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,daha sonra Hükümet Konağında bulunan hizmet birimlerinde incelemelerde bulundu. Buradaki birim müdürlerinden yapılan iş ve işlemlerle ilgili bilgiler aldı ve görevli personellerle birebir sohbet etti. Vali Aktaş, Kaymakam Murat Öztürk’e görevinde başarılar diledi.

Vali aktaş daha sonra Derinkuyu ilçesine bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Derinkuyu Kaymakamı Murat Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Derinkuyu İl Genel Meclis Üyeleri ve Derinkuyu ilçesi köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Aktaş “Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları” çerçevesinde gerçekleştirilen bu buluşmanın, Derinkuyu ilçesinde bulunan köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmek, muhtarların dile getirdikleri istek, talep ve sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek amacını taşıdığını ifade etti.

Daha sonra Vali İlhami Aktaş muhtarlarla tek tek tanışarak, köy ve mahallelerin durumu hakkında bilgi aldı ve katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.