Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti. Ziyarette, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ da hazır bulundu.

Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali DÖNMEZ ve Yönetim Kurulu Üyeleritarafından karşılananVali AKTAŞ, Birlik Üyeleri ile bir süre görüştü.
DSYB Başkanı Ali DÖNMEZ, Vali AKTAŞ’aDamızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak Nevşehir de yürütülen tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler sundu.

Başkan DÖNMEZ,birlik ana sözleşmesi doğrultusunda; birlik üyeleri ile koordinasyonu sağlayarak üstün verimli hayvanlar yetiştirmesi için, gerek yurt içinde gerekse yurt dışından ithal edilen ve gerekse yerli ırkların genetik potansiyellerinin geliştirilmesi, verimlerinin arttırılması, bunların soykütüğüve önsoykütüğü kayıtlarının tutulması, hayvanlarla ilgili sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ve sigorta işlemlerinin yapılması, üyelerin eğitimlerinin sağlanması, üyeler arasında yarışmalar düzenlenmesi, ihtiyaçlarının temin ve tedariki ile üretimin yurt içi ve yurt dışında pazarlanması, ürünlerin değerlendirilmesi için gerekli tesislerin kurulması, işletilmesi çalışmalarını yönetim kurulu olarak icra ettiklerini ifade ederek İlimiz Valisi AKTAŞ’a ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Vali AKTAŞ ise Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali DÖNMEZ ve Yönetim Kurulu Üyelerine yapılan tarımsal faaliyetlerde birliklerin, çiftçilerin ve üreticilerin işbirliği içinde olması çalışmaların daha seri ve kaliteli olması yönünde farkındalık sağlayacağını ifade ederek çiftçi, üretici ve birliklerin bulunduğu bölgelerdeki yapacağı tarımsal faaliyetleri gerek İlimiz gerekse ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, birlik çalışanlarına işlerinde kolaylıklar diledi.