Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Merkezindeki Lise ve Ortaokulları ziyaret ederek, bir takım incelemelerde bulundu.
Vali İlhami Aktaş, Nevşehir TOKİ Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi, Mehmet Avlanmaz Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve TOKİ 125. Yıl Ortaokulu’nu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Vali İlhami Aktaş’a okul ziyaretleri sırasında İl Milli Eğitimi Müdürü Murat Demir ve Okul Müdürleri eşlik etti.
Okulların kütüphanelerini, sınıflarını, atölyelerini ve diğer bölümlerini gezen Vali Aktaş, ziyaret ettiği bir sınıfta öğrencilerle sohbet etti.
Kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirmelerini isteyen Vali Aktaş öğrencilere, hedefinizde ne varsa onu gerçekleştirmek sizin elinizde. Disiplinli bir şekilde çalışıp gayret ederseniz başarırsınız. Çalışan bir öğrenci için başarılamayacak bir iş yoktur. Hepinize üstün başarılar diliyorum” dedi.
Diğer okulları da gezerek yetkililerden bilgiler alan Vali Aktaş, eğitim kurumlarının gün geçtikçe kalitesinin yükseldiğini ve fiziki olarak ta sorunlarının ortadan kalktığını söyledi.
İncelemeler sırasında Vali İlhami Aktaş, öğrencilerle de bir süre sohbet etti.
Vali Aktaş’ın incelemelerinin ardından okul idarecileri ziyaretten duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.