Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe teşebbüsünde Nevşehir halkının devletinin yanın da bulunmasından dolayı teşekkür etti.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş yaptığı yazılı açıklamada Demokrasimize ve milletimize yapılan darbe girişiminde duruşları ile darbecilere gerekli dersi veren tüm Nevşehirli hemşerilerime teşekkürlerimi sunarım dedi. Vali Aktaş yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;
“15 Temmuz Cuma günü akşamından başlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine karşı FETÖ/PDY terör örgütü tarafından darbe teşebbüsünde bulunulmuştur.
Bu durum üzerine yapılan incelemede, ilimizde bulunan askeri birliklerin kalkışmanın içinde olmadığının tespitinden sonra Valiliğim Başkanlığında Garnizon Komutanı, İl Jandarma Komutan Vekili, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı, Nevşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer kamu görevlilerinin katılımı ile toplanılarak gerekli görülen güvenlik tedbirleri alınmıştır. Daha sonra İl Jandarma Komutanı da iznini keserek göreve dönmüş ve toplantılara katılmıştır.
İlçe Kaymakamları, İlçe Emniyet Müdür ve Amirlikleri ile İlçe Jandarma Komutanlıkları uyarılarak gelişmeler karşısında müteyakkız bulunulması, herhangi bir kalkışma olması durumunda direnilerek engellenmesi amacıyla tüm yetkilerin kullanılması, destek amacıyla toplanan vatandaşlarımıza karşı nazik ve hassas davranılması, provokasyonlara mahal verilmemesi talimatları verilmiştir.
İl Merkez ve ilçelerimizde on binlerce vatandaşımız destek amacıyla darbe teşebbüsünde bulunanlara karşı toplanmış sabaha kadar protestolarını sürdürmüşlerdir.
Başta güvenlik güçleri olmak üzere İlimiz kamu görevlileri kalkışmanın içinde olmamış, halkımız da en güçlü şekilde birlik ve beraberliğini göstermiştir.
Demokrasimize ve milletimize yapılan darbe girişiminde duruşları ile darbecilere gerekli dersi veren tüm Nevşehirli hemşerilerime teşekkürlerimi sunarım.”