Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Merkezinde bulunan Ersular İlkokulu, Damat İbrahim Paşa Ortaokulu, Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu, 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu’nu, 50. Yıl Anaokulu’ nuziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Nevşehir Valisi İlhami  Aktaş’a okul ziyaretlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir eşlik etti, ilgili okul müdürleri de hazır bulundu.
Okulların sınıflarını ve diğer bölümlerini gezen Vali Aktaş,öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve öğrencilerle bir süre sohbet edip taleplerini dinledi vebazı tavsiyelerde bulundu.
50. Yıl Anaokulu’ nu da gezen Vali Aktaş, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak, anaokulu düzeyinde alınan eğitimin ilerleyen yaşlarda olumlu etkileri olacağını belirtti.
İlimizde okul öncesi eğitimde okullaşma oranının oldukça iyi bir seviyede olduğunu da belirten Vali Aktaş, çocuklarla sohbet ederek, hayata dair önemli öğütler verdi ve Anaokulu çalışma ekibini de tebrik etti.
Okul idarecileri ve öğretmenlerVali Aktaş’a ziyaretlerinden duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.
Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu’nun yanında yapımı devam eden 24 derslik Ortaokul inşaatını gezen ve yetkilerden bilgi alan Vali Aktaş, inşaatın kısa sürede tamamlanması için talimat verdi.