Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Ulusal Çocuk Resim Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından ödülleri verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ikincisi düzenlenen genç nesillerin resim üzerinde gıda güvenirliğine dair bilgi ve birimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturmak ve kamuoyunda gıda güvenirliği ile ilgili farkındalıkları geliştirmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ve proje sponsor kuruluşu Türkiye Süt, Et Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) iş birliğinde ilkokul 2,3 ve 4. Sınıf öğrencileri “Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Ulusal Çocuk Resim Yarışması”nda Nevşehir’de dereceye giren Düzenlenen yarışmada 19 Mayıs İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Esranur Şengönül birinci, Yeniçeşme İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Ayşe Berre Cömert ikinci, Yeniçeşme İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Osman Alcar ise üçüncü oldu. Vali İlhami Aktaş ödüllerini verdi.
Nevşehir Valiliğinde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri de katıldı.