Ürgüp ilçesinde bu yıl 45.'cisi düzenlenen Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali üç güzeller mevkiinde gerçekleştirildi.
Festivale, Vali AKTAŞ, Nevşehir Milletvekilleri Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER,Vali Yardımcısı ve Ürgüp Kaymakam Vekili Hasan KAYHAN, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı. 
Vali AKTAŞ Festivalde yaptığı konuşmasında;
“45 yıldır bu festivali bu günlere getiren tüm insanları ölmüşlerse rahmetle, yaşıyorlarsa minnetle anıyorum.
İnsanlarımızın emeğinin boşa gitmemesini ürünlerinin bereketinin artması boş üzüm bağlarımıza bakılarak tekrar üzümlerle dolmasını diler bu festivalin düzenlenmesinde başta Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ bey’e, çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize ürünlerinin bereketli ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum”.dedi. Protokol konuşmalarının ardından, Festivalde düzenlenen en hızlı üzüm yeme yarışması yapıldı. Yarışma sonunda 3 dakikalık sürede en çok üzümü yiyebilme başarısı gösterenler çeşitli ödülleri protokol tarafından verildi.
Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen en kaliteli üzüm yetiştiren üreticilerin belirlenmesine yönelik yarışma ise, yöre üreticilerini bir araya getirdi. Parmak üzümü dallarında düzenlenen yarışmaya 15 üretici katıldı. Ürgüp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5 kişilik bir jüri, üzümleri salkım sıklığı, görünüşü, salkım büyüklüğü, dane iriliği ve tat olarak değerlendirdi. Festival, sahne alan Atlı Savaş Sanatları ekibi ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.