Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret etti.

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölgesi, KOP Eylem Planı ve çalışmalar hakkında Vali Aktaş’a bilgiler verdi.

 Başkan Bostancı; Aksaray, Konya, Karaman ve Niğde illerinden oluşan Konya Ovası Projesi (KOP)Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) görev sahası içerisine 6 Haziran 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Nevşehir ilinin de eklendiğini ifade etti.Ayrıca; Nevşehir için birlikte çalışacaklarını dile getirerek, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9740 sayılı kararnameye göre Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinden oluşan KOP BKİ görev alanına bundan sonra Kırıkkale ve Kırşehir illeri de ilave edilerek il sayısının sekize ulaştığını, sorumluluklarının arttığını belirtti.

Başkan Bostancı;“Bu kapsamda Nevşehir başta olmak üzere bölge illerimizdeki vatandaşlarımızın gelir düzeyini arttırmak ve topyekûn kalkınmayı sağlamak için çalışmalarımıza ara vermeden sürdüreceğiz” dedi. 

Vali Aktaş ise Nevşehir Belediye Başkanı Ünver ile beraber KOP İdaresi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi almak, Nevşehir için nelerin yapılacağınıistişare etmek ve bilgi alış verişinde bulunmak nedeniyle ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek; KOP idaresine çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Aktaş, KOP İdaresi ile birlikte bölgenin ve Nevşehir’in gelişmesi için çalışmaların artarak devam edeceğinibelirtti.

Başkan Bostancı, Vali Aktaş ve beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı Ünver’e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.