Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Türkiye’nin en özel yürüyüş güzergâhlarından biri olan Kapadokya'da doğa yürüyüşüne katıldı...

Vali Aktaş ve Milletvekili Gizligider'e, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici,  Nevşehir Aile Ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hüseyin Şener, İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'de eşlik ettiler.

Yürüyüş esnasında mola noktalarında kısa kısa molalar verilirken, çok değişik türde bitki türleri ve cıvıl cıvıl kuş sesleri eşliğinde yürüyüş güzergâhında adeta konuklarını dinlendirdi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş
," Nevşehir Kapadokya Bölgesi ile birlikte geçmişten günümüze gelen ve yarınlara gidebilecek eşsiz güzelliklere turizm potansiyeline sahip bir şehir.  Bunların en önemlisi destinasyonlardır. Nevşehir'de sadece peribacaları yok. Bunun yanında diğer alternatif turizm alanlarındaki destinasyonlar ve potansiyelleri de bu kadim şehir için önemli değerler. Bu nedenle biz Kapadokya kültür turizminin yanında eko turizm, tarihi turizm, inanç turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, termal turizmi, bisiklet turu ve ören yerleri gibi turizm çeşitliliklerini içerisinde barındıran yurdumuzun cennet köşelerinden Nevşehir'e herkesi bekliyoruz.” Dedi. Vali Aktaş, ayrıca tüm halkımızı 7'den 77'ye Sağlık için doğa yürüyüşü yapmaya davet etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada Nevşehir Kapadokya bölgesinin birbirinden güzel eşsiz güzellikleri olduğundan bahsederek: “Bugün burada bahar mevsimiyle birlikte gerçekleştireceğimiz yürüyüşle şehrimizin ayrı bir güzelliğini yaşayacaksınız. İçinde tarih, tabiat, iklim, güneş, peribacaları ve sevgi olacak. Bunların hepsini bir arada göreceksiniz. Doğayı sevmek demek, insanı sevmek demektir.” Diye konuştu.