Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs 1919 günü, Türk milletinin büyük uyanışının gerçekleştiği, işgalci güçlere karşı başkaldırının başladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklâl, ya ölüm!” sloganıyla millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği büyük gündür ifadelerine yer verdi.
Vali Ceylan yayımlamış olduğu mesajında şunları kaydetti;
“Kadın erkek, genç yaşlı farkı olmadan, etnik köken, mezhep, din ayırt edilmeksizin milletin bütün fertleri, vatan savunması için omuz omuza vererek mücadele etmiş ve zafere ulaşmıştır.
İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesinin, gençlere duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun göstergesidir.
Gençlerimizin kendilerini her türlü istismardan korumaları, her geçen gün büyük bir hızla değişen ve dönüşen dünyayı takip etmeleri, milli değerlerimize bağlı, şuurlu ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeleri, istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız bakımından hayati bir öneme sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren bütün aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor sevgilerimi sunuyorum.”