Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Müftlüğü tarafından düzenlenen Aylık Değerlendirme Toplantısında, il merkezindeki cami ve Kuran Kurslarında görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.

    Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ceylan'ın yanı sıra İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri ile il merkezindeki cami ve Kuran Kurslarında görev yapan din görevlileri katıldı.

    Vali Ceylan burada yaptığı konuşmada, din görevlilerinden sürekli olarak kendilerini geliştirerek topluma örnek olmalarını istedi. Din görevlilerinin dini konularda vatandaşlara önderlik yaparak zor ve veballi bir görevi yerine getirdiklerini belirten Vali Ceylan, din görevlilerinden sürekli olarak kendilerini yetiştirerek gerekli bilgi donanımına ulaşmalarını istedi. Bu durumda verilecek olan hizmetin kalitesinin artacağına vurgu yapan Vali Ceylan: "Din görevlileri bilgi donanımları yeterli, örnek ve saygın kişiler olmalı. Nevşehir bu konuda Türkiye'deki örnek şehirlerden biri. Küçük olmasına karşın birbirini seven, sayan, hoşgörülü ve dini açıdan muhafazakar bir şehir" dedi. 

    Din görevlilerinden cami ve kurslara gelen vatandaşlara sadece dini yönden değil sosyal, eğitim ve sağlık alanında da yardımcı olmalarını isteyen Vali Ceylan: "Özellikle eğitim konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmanızı bekliyoruz. Sosyal, eğitim ve sağlık konularında vatandaşlarımızı nasıl hizmet alabilecekleri konusunda yönlendirebilirsiniz. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.