Gülşehir çevre yolu üzerinde Japonya Büyük Elçiliği İle ortak projelendirdiğimiz otizim binamızı ziyarete gelen Nevşehir Valimiz Sn Mehmet Ceylan, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Gülşehir İlçe Jandarma Komutanı Ömer Onur Beşiktaş, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Duman, İl genel Meclis Üyeleri Hilmi Ergene, Hakan Yaman ve diğer daire müdürleri katıldı.

     Ziyarette proje ile ilğili Belediye Başkanımız Sn Vahdi Arısoy bir sunum yaparak şöyle dedi;
  Atıl durumda bulunan daha önceki yıllarda kapanan zirai donatım kurumu idari binası olan zeminde 243 m2 1. katta 166.50 m2 2. katta166.5 m2 toplamda 576 m2’lik binanın bakım onarım ve teftişatı için 507.689. tl belediyemizce harcanmış olup 97.907 USD TL karşılığı 285.888. TL lik kısmı Japonya Hükümeti tarafından karşılanacaktır. Geri kalan 221.801 tl si belediyemiz kaynaklarından karşılanmıştır.
          Şuanda işletime hazır durumda olan işletmeyle 15 yaş altı Ağır Otistik ve Tam Bakıma Muhtaç zihinsel engelli (Spastik) çocuklar için gündüz bakım evinde 4’er saatlik 2 seansta gündüz bakım hizmeti verilecektir.
           Gülşehir, Avanos, Hacıbektaş, ve Nevşehir merkezde 58 – Otizimli Çocuk
46 – Tam bakıma muhtaç zihinsel engelli (spastik) çocuk olmak üzere toplamda 104 çocuğumuz ve anneleri bu bakım hizmetinden faydalanacaktır.
      Bakım yurdunun kalifiye personel ihtiyacı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek yüksek okulu çocuk ve hasta bakım bölümlerinde öğrenim gören her yıl için en az 10 öğrencinin staj ve beceri eğitimlerini yine proje ortağımız olan Nevşehir il Milli Eğitim Müdürlüğü kız meslek lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri ile giderilecektir.
       Projenin sürdürülebilirliği Nevşehir Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü ve Kapadokya gelişim derneği ve Belediyemizin Koordineli çalışmaları sayesinde sağlanacaktır.
        Projenin hayata geçirilmesi ile 104 engelli çocuğumuz topluma kazandırılmış ve anneleride günde 4 saatte olsa kendilerine zaman ayırmış olacaklardır.
         Başkan Arısoy daha sonra bu projeye azda olsa maddi kaynak sağlayan Japonya Büyük Elçiliğine projenin hazırlanmasında ve tamamlanmasında emeği geçenlere projeyi yerinde inceleyen objektif görüş ve yönlendirmeleri ile bizleri cesaretlendiren başta sn Valimiz Mehmet Ceylan beyefendiye incelemelere katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç hanımefendiye İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Şimşek beyefendi ve proje kapsamında emeğini esirgemeyen Kapadokya gelişim derneği başkanı Okan Ekinci beyefendiye teşekkür ediyorum. Dedi.