Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ve beraberindeki öğretmen heyetini makamında kabul etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde beraberinde bir gurup öğretmen ile birlikte Vali Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti.
 
Ziyarette öğretmenlerin günlerini kutlayan Vali Ceylan, öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır” sözünü hatırlatan Vali Ceylan, Büyük Önder Atatürk’ün, öğretmenlerin toplum hayatındaki önemini bu sözleriyle vurgularken, öğretmenlere yine çok önemli görevler yüklediğini ifade etti. Ceylan:” Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Çocuklarımızı ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak, onları şekillendirir” dedi.
 
Ceylan ayrıca öğretmenleri özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak Nevşehir’deki eğitim kalitesinin yükselmesindeki başarılarının devamını diledi.
 
Vali Ceylan’a teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ise; “Bende tüm öğretmenlerimizin bu mutlu gününü kutluyorum. Bu güne kadar büyük gayret ve özveri ile çalışan öğretmenlerimizin bundan sonrada aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğine inancım tam” diye konuştu.