Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Gülşehir'e bağlı Ovaören Beledesi'nde yürütülen kazı alanında incelemelerde bulundu.

2007 yılından bu yana devam eden milattan önce 8 bin ve 8 bin 500 yıl öncesi tarihin gün ışığına çıkartılması amacıyla başlatılan kazı çalışmasını yerinde inceleyen Vali Ceylan ve Kaymakam Ertekin'e Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Mevlit Coşkun, Ovaören Belediye Başkanı Sadi Dalgıç eşlik etti.

Sabah saatlerinde kazı merkezinde kahvaltı ile başlayan Vali Ceylan'ın Ovaören gezisi kazı sırasında çıkartılan eserlerin sergilendiği mini müze incelemesiyle devam etti.

Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Senyurt tarafından bilgilendirilen Vali Ceylan'ın gezisi  Yassıhöyük ve Topakhöyük kazı alanları gezisiyle devam etti. Buradaki gezi sırasında Senyurt tarafından kazı çalışmaları, toprak katmanları ölçü alınarak hangi dönemlerde yaşantının geliştiği ve o dönemlerde insanların nasıl ve ne şartlarda yaşadığı konularında bilgilendirilen Ceylan, bölgede yürütülen kazı çalışmalarını değerlendirdi.

 

Ovaören Beldesinde gerçekleştirilen tarihi kazı çalışmasının Kapadokya'nın ne kadar eski bir yerleşim yeri olduğunu kanıtladığını belirten Ceylan, burada yürütülen çalışmaları önemsediklerini söyledi. Buradaki kazılarda gün yüzüne çıkarılan eserlerin son derece önemli olduğunu ifade eden devamı açısından valilik olarak onlara gerekli desteği sağlamaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğiz."diye konuştu.