24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI

" 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirerek, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir

Teknoloji ve bilim çağı olan günümüzde iletişim vazgeçilmez bir unsurdur. İletişimin en önemli aktörlerinden biri de gazeteler ve gazetecileridir. Toplumun ana dinamiklerinden olan basın, toplumun sesi olma ve toplumu aydınlatma yolunda uzun bir yol kat etmiş ve günümüzdeki çağdaş seviyesine ulaşmıştır.

Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir. Devlet olarak basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri almak asli görevlerimizdendir.

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmalan sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunmaktadır.

Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan siz değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik ediyor, bu duygu ve düşüncelerle, basın-yayın kuruluşlannda çalışan tüm basın mensuplarımızın "Gazeteciler ve Basın Bayramını" kutluyor, çalışmalannda başarılar diliyorum.

Mehmet CEYLAN Nevşehir Valisi