Vali İlhami Aktaş, 30 Ağustos İlkokulu ziyaretindeöğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.
Nevşehir Emniyet Müdürlüğünün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) ÇOGEP projesi çerçevesinde yürütülmekte olan “Hayatta Biz de Varız’’ Projesi etkinliklerinden Trafik Eğitimi verilmesi faaliyeti kapsamında, 30 Ağustos İlkokulu 4.sınıfta olan 130 öğrenciye yönelik olarak üzerinde trafik işaretlerinin Türkçe ve İngilizcelerinin yazılı olduğu 30 adet karttan, 10 kartı biriktirene kalem kutusu, 20 kartı biriktirene de Çelik Su Matarası,  30 adet kartı biriktiren öğrenci iseokul çantası ve Polislogolu anahtarlıklar ile ödüllendirildi.

Proje kapsamında düzenlenen törene;Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Polis Eşleri Derneği Başkanı SeçginArtunay, Dernek Üyeleri,Emniyet Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.
Vali Aktaş, 30 Ağustos İlkokulu, İngilizce ve Türkçe 30 (otuz) öğretici trafik kartlarının öğrenerek, 30 adet kart kazanmayı hak eden 4. Sınıf öğrencilerini tebrik etti.

Sınıflarda öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Aktaş, onlara trafik işaretli kartlardan sorular sordu, verilen cevaplardan çok memnun kaldıklarını ifade etti veöğrencilere başarılarının devamını diledi.
Daha sonra, Vali İlhami Aktaş,30 Ağustos İlkokuluMüdürü Serhat Uluer’den okulun durumu ve okulda yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı.