Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasına tepki gösterdi ve yasakladı. Vali Karaloğlu, "Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek" açıklaması Nevşehir'de de ses getirdi.

Kamu kurumlarında çalışan Devlet Memurlarının mesai saatleri içinde kahvaltı yapmasına ve sigara içmelerine yasak getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na bir destekte Nevşehir'den geldi.

FİB Haber Merkezimize ulaşan okuyucularımız, Aynı uygulamayı Nevşehir'de de görmek istediklerini ifade ederek, Nevşehir'de masasında örgü ören, mesai saatlerinde kahvaltı yapan, dışarı çıkıp sigara içen memurlar içinde Nevşehir Valimiz'den gerekli çalışmaları yapmasını arzu ediyoruz. Eminiz ki,Devlet kurumlarında asla lakaytlığa tahammül göstermeyen Sayın Valimizin de gereğini yapacağına inanıyoruz.

İşte Antalya'da başlatılan o uygulama....

VALİ KARALOĞLU’DAN KAMU PERSONELİNE YENİ UYGULAMA
Antalya'da 2018 Yılı 4’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Münir Karaloğlu Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Karaloğlu, Kamu işlerinin daha hızlı yürümesi için Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğini ve kurumlarda artık ‘Ben bilmem yandaki masa bilir’ anlayışından vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Vali Münir Karaloğlu Başkanlığı’nda düzenlenen 2018 Yılı 4’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı. Vali Karaloğlu yetkililere mesai başladıktan sonra kurumun bahçesinde ya da odalarda kahvaltı yapılmasına müsaade etmemelerini rica etti.

MESAİ SAATLERİ İÇİNDE KAHVALTI YAPILMAYACAK
Toplantıda kurum yetkililerine hitap eden Vali Münir Karaloğlu resmi kurumlarda çalışan personellere sigara ve kahvaltı konusunda uyarıda bulundu. Kamu Kurumlarında mesai saati içinde kahvaltı yapılmasını yasakladığını belirten Vali Münir Karaloğlu; “Bugünden sonra Herkes kahvaltısını evinde yapıp gelecek. Ayrıca mesai devam ederken sigara içen arkadaşların her kafaları estiğinde kupalarını ellerine alıp dışarıya çıkmalarını ve binaların bahçesinde oluşturulan kül tablalarının etrafa saçıldığı sigara içme alanlarını çok çirkin buluyoruz. Bundan sonra personelimiz kendisine verilen öğle saatlerindeki molada sigarasını içecek. Çay kupasını ellerine alıp binanın dışında özel mekânlar oluşturmayacak. Bu konuda hepiniz kendi kurumunuzda gereken takibi yapın. Bu kötü görüntü ve anlayışa müsaade etmeyin" dedi.

MAHALLİ İDARELERİN KARNESİ ZAYIF GELDİ
2018 yılı ödeneğinin 4 milyar 341 milyon TL olduğunu belirten Vali Karaloğlu, 2018 yılı Eylül ayı sonuna kadar yapılan toplam harcamanın ise 2 milyar 660 milyon TL olduğunu kaydetti. Daha önceki koordinasyon toplantılarında da kurumlara ayrılan ödeneklerin kurum tarafından harcanabilmesi için ihalelerin zamanında yapılması ve takip edilmesi konusunda uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu “Eylül ayı sonuna baktığımızda kamu kurum ve kuruluşlarındaki harcama oranımızın yüzde 73.3. olduğunu görüyoruz. Mahalli idarelerin karnesi yine kötü. Mahalli idareler kendi bütçelerine koymuş oldukları 2018 rakamlarının Eylül ayı sonuna kadar sadece yüzde 45’ini harcamış durumdalar” dedi.

Antalya genelinde Eylül ayına kadar 193 projenin tamamlandığını söyleyen Vali Karaloğlu, 22 projenin ise ihale aşamasında olduğuna dikkat çekerek, 69 projenin ise ihale aşamasına gelinmediğini açıkladı.

İŞİMİZİ İYİ TAKİP ETMEK EN ÖNEMLİ İŞİMİZ
Kamu personelinin görevlerinin işi iyi takip etmek olduğunu belirten Vali Karaloğlu “ Projelerin bitimine yakın olan işleri tamamlayıp, halkın hizmetine sunmak bizim görevimiz. Kamu kurumlarında vatandaşa, ‘Bugün git yarın gel’ anlayışından mutlaka çıkılmalı. Bunun için Cumhurbaşkanımızın yayınladığı genelge dahi var. Artık başkanlık sistemindeyiz. İşler daha hızlı yürüsün diye bir sistem anlayışı var. Cumhurbaşkanımızın talebi bu. ‘Ben bilmem yandaki masa bilir’ anlayışından vazgeçiyoruz. Kendi işimiz gibi takip ederek, sonuçlandıracağız" diyerek yetkililere uyarıda bulundu.

Vali Karaloğlu’nun konuşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversiteyle ilgili hazırladıkları sunumu katılımcılarla paylaşarak, projeler ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.