24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 Temmuz 1908 tarihinde bas
ınımız üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, toplumumuzun gelişmesinde, çağdaşlaşmasında ve ilerlemesinde önemli mesafeler alınmış, demokratik ve çoğulcu yapının gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. 1908 yılında sansürün kaldırılışından itibaren geçen süre içerisinde basınımızda, ulusal ve yerel düzeyde çok önemli ilerleme ve gelişmeler olmuştur.

Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.

İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiren İlimizde hizmet veren yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal ajans temsilcilerinden oluşan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, sevgi ve saygılar sunarım.

Mehmet CEYLAN Nevşehir Valisi