1990’lı yıllarda yapılan ve o günden bu yana Nevşehir’e hizmet veren Valilik binalarının bölgenin turizm dokusuna uygun bir hale getirilmesi bekleniyor.

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de yöreye has el sanatları ürünlerinin öne çıkarılabileceği, çanak çömleğinin daha fazla göz önüne serilebileceği, bölgeye has sarıtaş’ın daha özenli ve dekoratif özelliklerinin de yansıtılabileceği bir peyzaj uygulamasının hükümet binalarının göze daha hoş bir görüntü sergilemesi açısından yararlı olacağı belirtiliyor.

Yıllardır hükümet binalarının içerisinde yapılan modernizasyonun, tadilat ve onarımların bir türlü dış görünümüne yansımamasıyla birlikte Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ya da bu işten sorumlu Vali yardımcılarının konuya hassasiyetle yaklaşmaları bekleniyor.

Bölgenin turizm potansiyelinden, zenginliğinden nasibini almayan Valilik bahçesi ve dış görüntüsünün değişmesi bölgeye gelen, şehir merkezini ziyaret eden yerli ve yabancı turistin Kapadokya bölgesinin başkentine geldiklerini anlamaları açısından da önem taşıyor.