Valilik öğrenci servislerinde yaşanan hukuksuzluğa el koydu

Geçen hafta FİB HABER’in ve Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Mehmet Biçer’in  gündeme taşıdığı Nevşehir il merkezindeki öğrenci servisi firmalarının hukuka aykırı eylem ve işlemlerine Nevşehir Valiliği el koydu.

Av. Mehmet Biçer’in yazılı müracaatı üzerine Nevşehir Valiliği bu sabah konuyla ilgili inceleme başlattı.

Fib Haber’in geçen hafta gündeme getirdiği Nevşehir il merkezindeki okul öğrenci servisi firmalarının servis kayıtları sırasındaki bazı hukuka aykırı eylem ve işlemleri Nevşehir kamuoyunda çok geniş bir yankı uyandırdı. Yüzlerce veli, FİB HABER’e ihbar, tebrik ve teşekkür içeren mesajlar gönderdi, telefonlar açtı.

 Binlerce öğrenciyi ve veliyi mağdur eden bu konu şimdi ise Nevşehir Valiliğinin gündeminde. Nevşehir Valiliği bugün olaya resmi olarak el koydu.

Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Mehmet Biçer, bu sabah saat:10:30 sıralarında Nevşehir Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Atsız ile makamında görüşerek, konu hakkında hazırladığı dilekçeyle Valiliğe resmi olarak müracaatta bulundu.

Nevşehir Valiliğindeki görüşme sonrası Fib Haber’e açıklamalarda bulunan Av. Mehmet Biçer, Nevşehir il merkezinde faaliyet gösteren bazı öğrenci servisi firmalarının Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ederek piyasayı bölüştüklerini;  faaliyet alanı, ücret ve hizmet çeşitliliğinde tekelleşmeye gittiklerini; velilerden sekiz buçuk ay yerine dokuz aylık ücret talep edilerek resmi ücret tarifesinin ihlal edildiğini ve ayrıca kayıt sırasında velilere teminat senedi adı altında bono imzalatılmak suretiyle Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ihlal edildiğini belirtti.

Biçer, her üç ihlalin de ciddi hukuki ve idari yaptırımı gerektirir nitelikte eylem ve işlemler olduğunu ifade ederek, bu sektördeki tekelleşmeden dolayı veliler ve öğrencilerin son derece mağdur edildiğini, velilerin şikâyetlerinin ayyuka çıktığını belirtti.

Avukat Mehmet Biçer açıklamasının devamında Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Atsız Bey’le makamında görüşerek, konuyu kendilerine sözlü olarak açıkladığını ve ayrıca bir dilekçeyle de yazılı olarak ilettiğini, Valiliğin de bunun üzerine konuyla ilgili inceleme başlattığını ve ilgili birimlere gerekli talimatları verdiğini ifade etti.

Biçer, konunun bundan sonra da her platformda sonuna kadar yasal takipçisi olmaya devam edeceğini ifade etti.   

FİB HABER