NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valiliği ilimiz genelindeki resmi taşıt görevlendirilmelerini yeniden düzenleme kararı aldı.


Bu konuyla ilgili bir genelge yayınlayan Nevşehir Valiliğinin söz konusu yeni düzenlenme kararlarında;

“Nevşehir il sınırları içerisindeki  yetkili ve görevli  kamu idarelerince resmi taşıtların kullanımında 237 sayılı Taşıt Kanunu ve 18/01/2007 tarih ve 260407 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2007/3 Başbakanlık Genelgesi hükümleri doğrultusunda dikkat edilmesi gereken usul ve esasları düzenlemektir.  Bu Genel Emir, amaç maddesi doğrultusundNevşehir il sınırları içerisindeki Kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi taşıtların, il dışına ve il içine görevlendirilmesinde uyulması gereken usul ve esasları kapsamaktadır. Esas olan, memuriyet mahalli dışındaki görevlere (şehirlerarası, taşradan merkeze vb.) resmi taşıtla gidilmemesi hususunda ilgililerin azami özen ve dikkati göstermesidir. İl dışına resmi taşıt görevlendirilmesinin zorunlu olması durumunda ise ancak günü birlik olarak taşıt görevlendirilebilecektir. Ayrıca taşıt görevlendirme talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşu olur yazısında talep nedenini açık ve anlaşılır biçimde belirtecektir.           

 İl müdürleri için il dışına yapılacak taşıt görevlendirmelerinde Vali Oluru alınacak olup, olur alınmadan önce ilgili vali yardımcısına bilgi verilecektir.   Taşıt görevlendirme olurlarında; görevlendirmenin ne amaçla yapıldığı,  görevli olarak gidecek personelin adı, soyadı ve unvanı, taşıtın plakası, sürücünün adı, soyadı ve unvanı, taşıtın görevli olduğu tarih ve görev güzergâhı açıkça yazılacaktır.  İl içine yönelik taşıt görevlendirme aylık, 3 aylık vb. toplu olarak olur alınmayacaktır.  Resmi taşıtlar, görevlendirildikleri işlerin dışında kullanılmayacaktır.             

Görev bitiminde resmi taşıtlar ilgili kamu kurumu garajına veya park yerine çekilecektir. Memuriyet mahalli dışında bir yere görevlendirilenlerden,  yolda veya görevlendirildiği yerde öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere 1/3, ikisini geçirenlere 2/3 oranında ve geceyi de geçirenlere tam gündelik verilecektir. Bu zamanlar dışında gidiş gelişler için yolluk verilmeyecektir. Kamu kurumları tarafından resmi hizmette kullanmak amacıyla kiralama veya hizmet alımı yoluyla  kiralanan taşıtların kullanımı da bu genel emirde belirtilen esaslara göre gerçekleşecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, resmi taşıt görevlendirilmesi konusunda Genel Emirde belirtilen hususlara titizlikle riayet edeceklerdir” ifadeleri yer aldı.