Nevşehir ve bölgeniz güçlü sesi FİB Haber.Com, "Nevşehir'de her yeni doğan bebek için bir fidan" kampanyası için Nevşehir'de İl Sağlık Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğüne çağrıda bulundu. 

Tarihi geleneğimizi yaşatmanın şimdi tam zamanı olduğunu söyleyen FİB Haber.Com Genel Yayın Koorünatörü Fikret Çapacı, Yeni Doğanbir bebek ya da evlenen yeni çiftler için fidan dikmenin geçmişten günümüze uzanan bir gelenek, mart ayının ise bu geleneği devam ettirmek için en uygun dönem olduğunu ifade etti.

Çapacı, "Ağaç dikimi dinimizde de kutsaldır, çok ulvi bir görevdir. Fidan dikmek bizim Orta Asya'dan Selçuklulara, Osmanlıda yaşatılarak günümüze getirdiğimiz bir gelenektir. Evlenenler ya da çocuk doğduğunda anısına fidan dikmek lazım. Bu zaten bizim kültürümüzde var. Geçmişte yeni doğan çocuklar için ağaç dikilir ve çocuğun evlenme çağı geldiğinde bu ağaç kesilip çocuğun ihtiyaçlarında kullanılırdı. Bu güzel geleneğimizi günümüzde de yaşatmalıyız" dedi.

FİB Haber.Com Genel Yayın Koordünatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal, "Nevşehir'de her yeni doğan bebek için bir fidan" kampanyası için Nevşehir'de İl Sağlık Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğüne çağrıda bulunarak, Bir çok şehirde ilgili Müdürlükler arasında imzalanan protokol ile dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikilip, ebeveynlerine sertifika veriliyor. Peki sizde Varmısınız? diyerek ekledi. Yeni doğan bebekler için Nüfus cüzdanı çıkartmak için Nüfus Müdürlüğüne gelen Ailelere "Ağaç Kartı" göstermeleri istense...

Yeni Evlenecek çiftlerden istenen belgeler arasında Ağaç Dikme Belgesi de istense kötümü olur? Yada bu teklifi kim geri çevirir?  O zaman Nevşehir Nüfus Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesine de büyük iş düşüyor...Varmısınız?

Buradan başta, Sağlık sevdalısı İl Sağlık Müdürü Sayın Rahim Ünlübay'a, fidan aşığı Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı'ya, Özel Kapadokya ve Özel Versa Hastaneleri Yetkililerine sesleniyoruz, Sizde Varmısınız?

Peki Ya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemiz ? 15 Bini aşkın öğrencisi için kayıt anında Ağaç dikmeye özendirilse. Her öğrencimizin Nevşehir'de dikili bir ağacı olsa...

Böylece her bir karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulmuş cennet memleketimizin dört bir yanı yemyeşil, altında güneşlenebileceğin, nefes alacağın, yeşillere bürünmüş halde ne de güzel olur.

Bu hiçmi hiç HAYAL değil... Yeter ki Varmısın ? sorusuna cevap verebilelim.

İl Müftülüğü, Spor İl Müdürlüğü, STK'lar haydi... 
"Benim bu hayatta bir dikili ağacım bile yok" sözünü çürütmeye varmısın NEVŞEHİR? O zaman haydi Nevşehir'im haydi memleket vatan bayrak sevdalısı Nevşehirlim, Haydi 50 STK'lar, Haydi o zaman doğa seviciler,  Cennet Vatanımız için Ülkemiz, Milletimiz ve tabiki Kendimiz için bir şey yapalım. 

Haberimizin takipçisi olarak bu işin peşindeyiz. Bakalım hangi kurumlar, Hangi STK'lar, Hangi Hayvan sevenler, Vatan Millet Sevenler, kimler bu teklife VARIM diyecekler. Teker teker duyuracağız. Bu kültürü bu yüce topluma aşılamamız lazım. Gelin bu geleneği yeniden hatırlayalım yeniden yaşatalım tüm Türkiye'ye Anadolumuzun bu kadim kentinden yayalım.

Nevşehir'e 2018'in ilk fidanları FİB Haber'den...!
Konu hakkında açıklamada bulunan FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü İbrahim Uysal; "Özden Taşğın hocam öncülüğünde yapılan kampanyaya FİB Haber olarak Sessiz kalmadık.Özden hocam 1 dedi, biz 100 anladık... Karapınar kasabasındaki boş tarlamıza 50 adet badem 6 adet ıhlamur 6 adet ceviz 40 adette çeşitli çam ağacı diktik " dedi.

Uysal, diktiğimiz bu ağaçları tüm şehitlerimiz adına, her bir karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulmuş aziz vatanımızın atamızdan bize yadigar kutsal topraklarına Şehitlerimiz anısına ekmiş bulunuyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.


Bir kimse bir ağaç diker de o ağaç yetişip olgunlaşırsa, Allahü Teala o ağaç sebebiyle o kimse için cennette bir ağaç diktirir." (Hadis-i Şerif, Kenzü'l-Ummal)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular :

" Ağaç diken müslümana muhakkak o ağaçtan yenilen meyve onun için sadaka olur, o ağaçtan çalınan meyvede onun için sadaka olur. Vahşi hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği meyve de onu diken müslüman için bir sadakadır."

“Bir Fidan Bir İnsan” Ağaçlandırma Kampanyasına tüm halkımızı davet ediyoruz.

Bu güzel kampanyayı başlatan değerli Özden hocamızı tebrik ediyor bu sese Nevşehir'in kulak vermesini diliyoruz.

Diktiğiniz ağaçları fotoğraflarınızla gönderin bizde www.fibhaber.com da yayınlayalım.