Vatandaş Bayıra Talim Edecek

NEVŞEHİR(MHA) Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ne yazık ki göreve gelen Yöneticiler kendisinden önceki Yöneticinin tasarruflarını ya görmezlikten geliyor, ya da o dönemde yapılan projelere yeterince önem vermiyor.

Zira, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü makamında oturan M. Ali Yıkarbaba döneminde gündeme getirilen eski Bağ-Kur İl Müdürlüğü binasının yıkılarak yeni bir hizmet binası yapılması, Vatandaşın mevcut SGK bayırından kurtarılması çalışmalarında ne yazık ki yeni il müdürü döneminde tek bir gelişme yaşanmadı.

Sosyal Güvenlik Kurumu eski İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, eski Bağ-Kur İl Müdürlüğü binasına değil, binanın bulunduğu alana talip olduklarını, SGK Genel Müdürlüğünce de uygun görülen bu proje çerçevesinde 2014 Yılında mevcut eski binanın yıkılarak yerine 6 katlı, modern bir SGK İl Müdürlüğü binasının yapılacağını ifade etmişti.

Bağ-Kur İl Müdürlüğü olarak uzun yıllar hizmet veren binanın mevcut durumu itibariyle SGK İl Müdürlüğünün faaliyetlerine cevap verebilecek bir konumda bulunmadığını kaydeden SGK eski İl Müdürü Yıkarbaba, “Söz konusu binanın yıkılarak yerine il müdürlüğü binamızın yapılması konusunda genel müdürlüğümüz ile mutabakat sağlandı, hatta ödeneği de aktarıldı. 2014 Yılından itibaren yeni binamızın temellerini atmayı planlıyoruz. Mevcut binamızda özellikle kış aylarında Vatandaşlarımızın kuruma ulaşımlarının sağlanması konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle daha merkezi bir yerde binamızın olması, Vatandaşlarımızın kurumumuza daha rahat bir şekilde ulaşımlarının sağlanması açısından bu projeyi önemsiyoruz. Eski Bağ-Kur binası bin 850 Metre karelik bir alana kurulmuş durumda. Ancak şu anki binamız 3 bin 950 metre karelik bir alanda hizmet veriyor. Bu nedenle gerek uzun süredir boş kalması nedeniyle, gerekse ihtiyaca cevap veremeyecek olması nedeniyle eski binanın yıkılarak yerine daha modern bir bina yapılması gerekiyor. Yeni ve modern binamız tamamlandığında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak 110 personelimiz ile Nevşehir halkına daha refah ve ulaşımı daha kolay bir mekanda hizmet vermeye başlayacağız” açıklamalarında bulunmuştu.

Bu açıklamalarının ardından ilimizden ayrılan ve SGK Genel Müdürlüğündeki yeni görevine atanan Yıkarbaba’nın bu sözleri havada kaldı.