Nevşehir ​Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Ali Dirikoç Bulvarında elektrik telleri yer altına alma kapsamında kazılıp bırakılan çukurlar ise mahalle sakini vatandaşları endişelendiriyor.

FİB Haber Merkezine ihbarda bulunan mahalle sakini bir vatandaşımız, mahallemizde elektrik tellerinin yer altına alınması için açılan bu çukurların tehlike saçtığını ifade ettiler.

Modern çağın ilkel sorunu olarak eleştiride bulunan vatandaşlar, "Evin önü medaş tarafından yeraltı kablosu döşenmek için kazıldı. Kazı iki haftadır duruyor, ancak bir türlü kablo döşenip üzeri toprakla kapatılmadı. Eve hendek çevresinden dolanarak girebiliyoruz. Geçen gün çocuğum hendeğe düşüyordu. Medaş yeraltı kablosu döşeyebilir ama kazıp bırakmasınlar üstünü kapatsınlar Biz mahalle sakinleri olarak merak ediyoruz bu kazılıp bırakılan çukurlar ne zaman tamamlanacak?

Yetkilileri göreve çağıran mahalle sakinleri, yaklaşık 2 hafta öncesinde kazılan çukurların yağan karla birlikte doldurulmadığı için büyük tehlike oluşturuyor. 

Mağduriyet yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, Elektrik kablolarının yer altına alınması için kazılan ve uzun süredir tamamlanmayan çalışmalar nedeniyle yetkililerini göreve çağırdı. Çukurların biran önce doldurularak, Bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz." diye konuştular.

İşte, Fibhaber.com a ihbarda bulunan vatandaşımızın o yazısı; Fatih Sultan Mehmet Mah. Ali Dirikoç Bulvarı Bim Market karşısı evin önü medaş tarafından yeraltı kablosu döşenmek için kazıldı. Kazı iki haftadır duruyor, ancak bir türlü kablo döşenip üzeri toprakla kapatılmadı. İki haftadır hendek çevresinden dolanarak eve girebiliyoruz. Hemen kapı önü olduğu için de çocukların hayati tehlikesi var. Geçen gün çocuğun ayağı kaydı. Hendeğe düşüyordu. Medaş yeraltı kablosu döşeyebilir, eline sağlık ancak planlama ve koordinasyon olmadığı için kazdı bıraktı. Yaptıkça kazıp,  kabloyu döşeyince de üzerini kapatsaydı olmazdı tabi. Önce kazdı, yetiştiremedi. Diğer yerleri yapmakla zaman geçti. Buraya sıra gelmedi. Şimdi de kar yağdı ve kaldı. Diyorum ki madem kabloyu koyamadın getir bir kamyon kum dök de üzerinden geçelim bari. değil mi? 
Lütfen ilgililere duyurur musunuz.

Umarız bu mağduriyet biran önce giderilir.