NEVŞEHİR(MHA) Günümüzde şehrimizin bir dönemine imza atmış siyasetçi, Sivil toplum örgütü başkanı, gazeteci, bürokrat isimler ne yazık ki ne hatırlanıyor, ne de anılarına bir anma günü bile düzenleniyor. Bu durum o meşhur sözü akıllara getiriyor. Vefa İstanbul’da Bir Semtin adı imiş.

Bazılarını fotoğraf karelerinden görüp, haberimize muhtemelen katılacağınız bu durum aslında günümüzde ne kadar koltuğunuza yapışırsanız yapışın, ne kadar kendinizi vazgeçilmez zannederseniz zannedin bir gün gelip sizinde tıpkı onlar gibi unutulacağınız, hatırlanmayacağınız gerçeğini asla değiştirmiyor.

Nevşehir siyasetine uzun yıllar damga vuran isimlerden CHP’nin 11 yıla yakın il başkanlığını yapan Hüseyin Çetin’i günümüzde parti teşkilatları bile anmıyor. 7 Yıla yakın Refah ve Saadet Partisinin il başkanı üstlenen Hasan Altınşık’ta tıpkı CHP eski il başkanlarından Hüseyin Çetin gibi unutulan, hatırlanamayan siyasetçilerimiz arasında.

Geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Nejdet Ersan’da, onun ardından belediye başkanlığına getirilen Seyit Mehmet Akbay’da hatırlanamayan, unutulan siyasetçilerden sadece ikisi.

10 Yıla yakın bir süre Nevşehir’de Ziraat odası başkanlığı yapan ve yakalandığı amansız hastalık nedeniyle vefat eden Recep Tunç’u da hatırladınız mı?. Ölümünün ardından Nevşehir Ziraat odası bile kendisine bir teşekkür mahiyetinde dahi olsa adını anmadı, hatırlamadı.

Hadi buraya kadar saydıklarımız hakkın rahmetine ulaşıp sonsuz aleme yolcu edildi. Ya yaşarken unutulanlar. Onlara da en iyi örnek Gazeteci Murat İlktürk ve bir zamanlar yerel televizyonlarda düzenlediği Bizim Eller isimli programları ile birçoğumuzu eğlendiren E. Sefa Yayan. İkisi de şu an yaşıyor. Ve ikisi de ne meslektaşları ne de bir zamanlar yanlarından bile ayrılamayanlar tarafından hatırlanmıyor.