Nevşehirli genç televizyoncu Mustafa Erden, 23 mayıs 1994'te Nevşehirde doğdu. İlkokulu Cumhuriyet ilkokulunda tamamladı. Bu süreçte şiir yarışmaları ve tiyatro gösterilerinde yer aldı. O dönemde yerel gazetelerde haberleri yer aldı.

Daha sonra liseyi 2000 Evler Anadolu Lisesinde okudu. Lise de sosyal ve sportif faaliyetlerine devam etti. Yine lisede tiyatro ile ilgilendi ve şiir okuma yarışmasına katıldı. Aynı zamanda liseler arası masa tenisi turnuvasında okuduğu liseyi temsil etti. Üniversiteyi ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Radyo Tv Sinema bölümünde okudu. Okuyacağı bölüme lisede iken karar vermişti.

Üniversitede ise birçok radyo programı ve tv programlarına imza attı. Bunun yanı sıra tanıtım filmi ve kısa film projesinin içinde yer aldı. Okuldan mezun olduktan sonra ise TRT Okulda yayınlanan "Savunma Alanı" programının kurgusunu yaptı. Sonrasında TRT Avaz'da yayınlanacak olan El İlinde El Üstünde programının kurgusunu yaptı.

Şimdilerde ise TRTHaber de pazar günleri yayınlanan "Vekil'in Mutfağı" programının ise kameramanlığını ve kurgusunu yapmaktadır. Onun dışında canlı yayınlarda kameramanlık yapmaktadır.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehrili genç kardeşimize başarılar diliyoruz.