"Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu" Nevşehir’den dualala yola çıktı. Boyunlarında al yazmalar bulunan kadınlar eşleri ve çocukları ile vedalaştı.  Yapılan duaların ardından grup, Hatay'a doğru yola çıktı.

Görüyoruz... Duyuyoruz... Geliyoruz !!!

Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Nevşehir'den bir grup gönüllü kadın gece saatlerinde Hatay'a hareket etti...

Türkiyenin 4 bir yanından kadınlar olarak, Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların sesini duyurmak, serbest bırakılmalarını sağlamak için dünyaya bir çağrı olarak “Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu” ile yola çıktıklarını belirten Nevşehir İHH Kadın Kolları Başkanı Sedef Öğütgen, “Amacımız kadınların Suriye’de savaşın başından buyana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle gelen dramlarına dikkat çekmek; haksız şekilde tutulan tüm kız çocukları ve kadın mahpusların serbest bırakılması için çağrı yapmak ve girişim başlatmak; tüm insanlığı savaşlarda kadınların korunması için etkili tedbirler almaya davet etmektir.”dedi.

Yapılan duanın ardından Nevşehirli kadınlar, eşleri ve arkadaşlarıyla vedalaşıp otobüse bindi.
Nevşehir’den bir otobüsle yola çıkan kadınlar ’Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında 8 Mart’ta Hatay Fuar alanında diğer iller ve ülkelerden gelen kadınlarla birlikte ortak basın açıklamasına katılacak.