Yaban domuzlarının Havaların soğumasının ardından yiyecek bulabilmek için Nevşehir çevresindeki yerleşim yerlerine inmesi, bu bölgelerdeki tarım alanlarına zarar verip, araç sürücüleri için ciddi tehlike oluşturmaya başlaması, sürek avını bir kez daha gündeme getirdi.

​Çiftçinin korkulu rüyası Yaban Domuzları Nevşehir'in Acıgöl ilçesine kadar İndi.
Son yıllarda Nevşehir'e iyice musallat olan yaban domuzları Nevşehir’in çevre köy ve beldelerinde vatandaşları canından bezdiriyor. Nevşehir'in Gülşehir ve Ürgüp ilçeleriyle, Göre, Uçhisar kasabası, Mustafapaşa köyü derken en son bu hafta sonunda Acıgöl ilçesinde görünen yaban domuzları özellikle çiftçilerimiz açından büyük korku teşkil ediyor.
Zira, Yaban domuzları Nevşehir genelinde ekili arazilere çok büyük zararlar verdi. Özellikle Kabak, Patates, Mısır gibi ürünlerin ekili olduğu arazilerimizde büyük zararları var.
Nevşehir'de Yaban Domuzu Sürek Avları Devam Etmeli
En son Nevşehir Boğazköy de görülen yaban domuzları vatandaşları endişelendirirken yetkililerin yaban domuzlarına karşı biran önce tedbir almalarını istediler.
Havaların soğuması ile birlikte hem su, hem de yiyecek ihtiyacını karşılamak için yerleşim alanlarına kadar inen böylece büyük korkuya neden olan ve hızla çoğalan yaban domuzlarının populasyonunun normal seviyeye indirilmesi, insanlar için tehdit olmasının engellenmesi için hem Nevşehir Çevre Orman hem de İl Tarım ve Gıda Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin ortak bir karara varması bekleniyor.  Aksi takdirde önümüzdeki günlerde domuzların kazaya sebebiyet verdiği, ya da köylüleri yaraladığı haberlerini istemesek de okumak mümkün olabilecek.