Müdürlüğün Cevabını Bekliyorlar

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Uçhisar beldesinde son yıllarda baş gösteren yaban domuzu ile mücadele konusunda çiftçi elleri kolları bağlı durumda.

Ekili arazilere zarar veren ve son birkaç yıldır ekili arazilere ciddi oranlarda zarar verdiği gözlenen yaban domuzları ile mücadele edemeyen Uçhisarlı Çiftçiler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün konuyla ilgili kararını bekliyor.

Uçhisar kasabasında Mahalle Muhtarı da olan Üretici Savaş Çehrili, “Yaban domuzları son yıllarda beldemizdeki ekili arazilere çok büyük zararlar verdi. Özellikle Kabak, Patates, Mısır gibi ürünlerin ekili olduğu arazilerimizde büyük zararlar var. Konuyla ilgili gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Yaban domuzları ile mücadele konusunda neler yapmamız gerektiğini sorduk. Onlarda Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bir yazı yazacaklarını ve ardından konuyla ilgili nasıl bir mücadele sergilememiz gerektiğini bize aktaracaklarını ifade ettiler. Şimdi gıda, tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğünün cevabını bekliyoruz. Yaban domuzlarından zarar gören üreticiler her gün gelip Muhtarım ne oldu bir karar verildi mi? Diye soruyor. Yetkililerin bir an önce yaban domuzları ile nasıl mücadele etmemiz gerektiğine dair kararlarını bizlere bildirmelerini ve bu konuda bizlere gereken desteği vermelerini bekliyoruz” dedi.