Aslen Nevşehirli olan Bayrampaşaspor Kulüp Başkanı Ve Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya, memleketi baba ocağında hasret giderdi.
Nevşehir'de düzenlenen bir toplantı için burada bulunduğunu belirten Sırakaya, "Kapadokya bölgesi gerçekten çok özel bir yer. Memleketimde olmaktan dolayı çok mutluyum. Memleketim diye söylemiyorum, bu coğrafya bu şehir çok güzel. Özellikle hemşehrisi olmaktan gurur duyduğum Nevşehir'in misafirperver ve samimi insanlarını çok seviyorum. Bizler İstanbul da yaşıyoruz ama memleketimizi Nevşehir'i hiç bir zaman unutmuyoruz. Sılai rahim için fırsat buldukça gelip gidiyor eş dost ve akrabalarımızı ziyaret ediyorum" dedi. 

Sırakaya, "Nevşehir ile ilgili gelişmleri www.fibhaber.com dan takip ediyorum. Güzel işlere imza atan FİB Haber'e yayın hayatında başarılarının devamını diliyor ve tebrik ediyorum" dedi.


Bizde FİB Haber Merkezi olarak değerli hemşehrimiz Yalçın Sırakaya'ya teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yalçın Sırakaya, 1971 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul Bakırköy’de tamamlayan Sırakaya, yüksek öğretim hayatına İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda başladı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Sırakaya, Aydın Üniversitesi’nde Stratejik Planlama ve Marka Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Sırakaya, ikinci lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü tamamlayarak sosyolog ünvanı almıştır.
2004-2009 yılları arasında Kıraç Belediyesi’nde başkan yardımcılığı ve başkan danışmanlığı yapan Sırakaya, Başakşehir Belediyesi’nin kuruluş aşamasında bir süre ruhsat müdürlüğünde görev almıştır.
2009 yılında Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Müdürü olarak atanan Sırakaya, 6 yıllık müdürlük görevinin ardından 15 Haziran 2015’te Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.
Sırakaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.
Bağlı Bulunan Müdürlükler:
  • Zabıta Müdürlüğü
  • Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü
  • Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
  • Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü
  • Sağlık İşleri Müdürlüğü
  • Veteriner İşleri Müdürlüğü