Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider Nevşehir'de yamaç paraşütü atlayışları yapan gençlerle zirvede ilk yamaç paraşütü deneyimini gerçekleştirdi. 

Güvercinlik köyü yakınlarındaki 400 mt yükseklikteki Aşıklı tepesinden yamaç paraşütü yapan adrenalin tutkunu gençlerle zirvede buluşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz , Ebubekir Gizligider ve İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün burada gençleri yalnız bırakmayarak yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kapadokya bölgesi Farklı altarnatif turizm çeşitliliği içerisine, Yamaç paraşütünüde ekleyerek adrenalin tutkunlarına harika bir deneyim yaşatabileceğini düşünüyorum. Bu spor dalıyla İlimiz yamaç paraşütü sporuylada tanınacak ve her geçen gün buraya ilgi aratacak." diye konuştu.

Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Nevşehir'in yamaç paraşütü yapılan ender illerin başında geldiğini belirterek "İlimizin yamaç paraşütüyle tanınması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider, "Güvercinlik köyümüzde yerden 400 mt yüksekte yamaç paraşütü yapan arkadaşlarımızlaydık. Uzun vadede amacımız turizmle sporu birleştirmek. Ekstrem sporları Kapadokya manzarasıyla yaşamak büyüleyici olacaktır dedi.


Yamaç paraşütüyle uçmanın oldukça zevkli ve heyecanlı olduğunu dile getiren sporcular ise uçuş alanına çıkışın zorluğunu dile getirerek, buraya  yol açılması ve düzenleme yapılması gerektiğini ifade ettiler.