NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği tarafından her yıl ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da fakir ve dar gelirli ailelere gıda ve giyecek yardımı yapılmaya devam edilecek.


Geçtiğimiz yıl 800 dar gelirli ve fakir aileye yardım elini uzatan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneğinin bu yıl ki hedefi 900 ile 1000 dolayında aileye ramazan ayı dolayısıyla gıda yardımında bulunmak ve ardından ise ramazan ayı öncesinde giyim yardımı yapabilmek.

Dernek Başkanı Erol Mutlu, Nevşehirli iş adamları ve yardımsever esnafların kendilerine ulaştırdığı yardım kolilerinin hazırlandığını ve ramazan ayı süresince daha önceden büyük bir titizlik içerisinde belirlenen ailelere ulaştırılacağını söyledi.

Dernek Yönetimi olarak yardım yapılan ailelerin içerisinde asgari ücret ile çalışıp geçinmekte güçlük çeken ailelerin de yer aldığına dikkat çeken Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, “Ramazan yardımlarımız bu yıl da sürecek. Hedefimiz 1000 dolayında aileye giyecek ve gıda yardımı yapmak. Bu aileleri dernek olarak titizlikle belirledik. Ancak yunu belirtmem gerekiyor ki, yardım yaptığımız ailelerin içerisinde asgari ücret ile çalışıp geçinmekte güçlük çeken ailelerimiz de var. Bu tür ailelerimize yardım eli uzatmanın elzem olduğunu düşünüyorum. Öte yandan bayram öncesinde yapacağımız giyecek yardımlarımızı ise iş adamlarımızın belirlediği bir mağazaya yardım yapılacak ailelerimizi gönderiyoruz. Onlar bayramlık alışverişlerini yapıyorlar. Dolayısıyla bu yardımımızda ne yardımı yapan, ne de yardım yapılan birbirini görmüyor. Kimse rencide olmuyor” dedi.