NEVŞEHİR(MHA) Görev süresi uzatılmayan ve usulsüz bir şekilde göreve dönmeleri engellenen eğitimcilerin haklarını savunmaya devam ettiklerini kaydeden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, söz konusu uygulamalar karşısında üyelerinin haklarını yargı önünde savunmayı sürdüreceklerine dikkat çekti.

Uğur, “Görev süresi uzatılmayan ve halen mağdur edilmeye devam edilen okul ve kurum yöneticilerimizin göreve dönmemeleri için her yol ve yöntem uygulanmaya devam ediliyor.

Daha önce onlarca yanlış karar imza atan, uygulama ve yöntemlerle Nevşehir'de şok etkisi yaratan yöneticiler şimdi de kayıtlarda adı geçmeyen kişilere yöneticileri değerlendirme fırsatı vererek hak yemeye devam ediyor. Bir çok okul müdürümüz gibi yazımız ekinde adı geçen eski okul müdürümüz "haksız ve usulsüz şekilde görev sürem uzatılmadı" diyerek Bimer'e yaptığı şikayetinin sonucunda Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan'ın yazdığı cevabi yazı ile yeni bir usulsüzlüğün ortaya çıkmasını sağladı. Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilgili okul müdürümüze; "Kayıtlarda okul aile birliği başkanı olarak Yakup Çal isminin geçtiği ancak değerlendirmede bulunmadığı, kayıtlarda başkan yardımcısı olarak gözüken Yaşar Açıkgöz'ün ise başkan olarak değerlendirme yaptığı, kayıtlarda adı bulunmayan Metin Koçak adlı kişinin ise Başkan Yardımcısı olarak değerlendirme formunu doldurduğu" cevabın vererek usulsüzlüğü adeta tescilledi. Kamuoyu bilmelidir ki haklarımız ile ilgili maddi ve manevi tüm davalar açılacak, usulsüz iş ve işlem yapan kişilerle de  yargı önünde hesaplaşılacaktır” diye konuştu.