NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin en önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Kozaklı ilçesinde belediye yeni yatırımcılara yer tahsisi çalışmalarına koyuldu.
İlçede arzulanan yatak kapasitene ulaşmak için yatırımcıların taleplerine yanıt verebilmenin uğraşı içerisinde bulunduklarını belirten Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, ilçe de yeni yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yeni yer tahsisi konunda ciddi bir çalışmanın önümüzdeki günlerde sonuç vermesini beklediklerini dile getirdi.
Termal turizmin ilçede geliştirilmesine büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Çelik, "Termal turizminin ilçemizde, geçmişine baktığımızda yerel anlamda köy ve kasabalardaki hastalara şifa dağıtan bir hamam kültüründen bugün ülke geneline ününü duyurmuş ve uluslar arası platformda sesini duyurmaya hazır hale gelmiş durumda olduğunu gözlemlemekteyiz. Bugün ülkenin değişik yerlerinden yatırımcıları ile termal turizm alanında İlçemiz Ülkemizin önemli merkezleri arasında yer almakta. Geçmişte baraka ve çadırlarda hizmet verilen ilçemizde, bugün için sayıları 20'ye ulaşan başkanlık işletme belgeli 4 ve 5 yıldızlı tesisler yer alıyor. İlçemizde bulunan kaplıcalara büyük bir ilgi var. Şu anda bölgemizde yatırımcılar sırada bekliyor. Bizler sırada bekleyen yatırımcılarımız için yer tahsisi için çalışıyoruz. Yer tahsisi yaptıktan sonra ilçemizde yatak kapasitesini 10 bine çıkaracağız." dedi.