Nevşehir İl Müftülüğü bünyesinde bulunan tüm cami ve Kur’an kursları öğrencileri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşen vatandaşlar dualarla anıldı.
Diğer cami ve Kur’an kurslarında olduğu gibi Merkez Üftade Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Hz. Ömer Camii’nde de yaz kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri için anma programı düzenlendi.
Üftade Kur’an Kursu’ndaki program öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Diyanet işleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Diriliş Bestesi Salâ Belgeseli, ayrıca öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerimden ayetler, sala, ezan ve şiirler okundu.
İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Böyle anlamlı bir günde sizlerle beraber olmak, sizlerin bu güzel çalışmalarınızı yerinde görmek beni çok memnun etti. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a da şükretmez” buyuruyor. Rabbimize şükredelim ki, bizleri tarihin en büyük ihanetinden kurtardı. Rabbim bu ve benzeri ihanetleri, musibetleri bir daha yaşatmasın inşallah” dedi.
Öztürk; “Sabahlara kadar okunan salalar bütün milletin moralini, maneviyatını yüceltti, onların dirençlerini güçlendirdi. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan salalara bizi kavuşturduğu için, bu günleri gösterdiği için rabbimize bir kez daha hamdolsun diyor ve aynı duayı tekrar ediyoruz. Rabbim bu salalarla, bu ezanlarla bu milletin ruhunu, maneviyatını yüceltmeye devam eylesin inşallah. Bu vatan, bu millet bir daha böyle belalar, böyle ihanetler, böyle acılar yaşamasın” dedi.
Müftü Öztürk; “Şehitlerimiz hangi değerler uğruna canlarını feda ettilerse, bizlerinde o değerleri bilmek ve onları korumak, kollamak ve muhafaza etmek boynuzun borcudur. Onlar vatan için, devlet için, millet için, bayrak için, ezan için, ırz-namus için, şerefimiz, huzurumuz, güvenliğimiz için ve bunların ancak kendisiyle var olabildiği vatan için canlarını feda ettiler. Bizlere, sizlere düşende bu değerlere sahip çıkmak, onları korumak ve kollamaktır. Şehitlerimize rahmet olsun, birliğimiz daim olsun. Şehitlerimize rahmet olsun, kardeşliğimiz daim olsun” dedi.
    Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Kurs öğreticileri, cami görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı.